18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Két régi gyilkosságot is felderített a rendőrség

2020.06.23. 11:31

A rendőrség felderített egy 12 és egy 16 évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságot. Az ügyek részleteiről sajtótájékoztatón és a Police.hu-n is beszámoltak.

A 2004-es eset áldozata egy újszülött volt a Pest megyei Péteriben, testét guberálók találták meg nejlonzacskóba csomagolva a szemétbánya egy lecsupaszított részén. A nyomozás során kiderült, hogy az életképes, fiú újszülött halálát magára hagyás, kihűlés és részben fulladás okozta. Anyját hiába keresték, nem találták meg, és a bűncselekményről sem tudtak meg többet, ezért a nyomozást akkor felfüggesztették. Az azóta keletkezett dokumentumokat idén újra átnézték, így bukkantak a gyerek anyjára, egy jelenleg 48 éves péteri nőre, aki a tanúkihallgatás során elismerte, hogy 2004. szeptember 23-án megszülte a fiút saját házukban, ahol együtt élt korábbi házasságaiból származó öt gyerekével és akkori férjével. Állította, hogy a szülés váratlanul érte, mert nem vett észre magán terhességi jeleket. Férje, a jelenleg 58 éves S. József is megdöbbent, majd veszekedni kezdtek a gyerek születése miatt. Később, mialatt ő a fürdőszobában volt, férje eltűnt a házból a gyermekkel együtt.

Mint kiderült, S. József több réteg textíliába, majd egy nejlonzacskóba csomagolta a csecsemőt, és kitette a ház elé a lomtalanításra ítélt holmik közé. Innen vihették el a gyermeket. A férj ezután halállal fenyegette a nőt, ha a történtekről bárkinek beszél. Az asszony azóta is hallgatott, tanúvallomásában arról beszélt, hogy bár azóta elváltak, mégis félt a haragjától. S. Józsefet elfogták, a monori biztonsági őr mindent tagadott.

2008. augusztus 10-én az egyik XII. kerületi kiserdőben kapott lángra egy hajléktalan sátra. Miután a tűzoltók eloltották a tüzet, életveszélyes állapotban vittek kórházba egy 52 éves férfit, aki két nappal később belehalt sérüléseibe. Tavaly ősszel vették elő újra az ügyet, ekkor kiderült, hogy a férfi testfelszínének 92 százalékát érintő harmad- és negyedfokú, mélyre terjedő égési sérüléseket szenvedett, a tüzet pedig éghető folyadék vagy égést gyorsító anyag meggyújtásával váltották ki. 

Képbe került a szintén hajléktalan N. István, aki az eset idején a börtönből szabadulva az élettársával egy közelben parkoló autóban töltötte az éjszakákat. N. István jelenleg nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt letartóztatásban van, így a rendőrök kihallgatták fogolytársait, akik ellene vallottak: kiderült, hogy egy vita után ő gyújtotta fel az áldozatot, ám ezt ő tagadta, sőt állította: a történtek után  több kórházat is felkeresett, hogy a sértett állapota felől érdeklődjön.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport