Rendszerváltás sorozatunkban Koltai Róberttel idéztük fel, milyen volt színésznek lenni a Kádár-korban és utána. Koltai sem az átkosban, sem az "üdvösben" nem volt senki üdvöskéje, ma testvéri szeretetben dolgozik más politikai felfogású kollégáival, de hiányzik neki, hogy régen egy csapat voltunk mindannyian.

Sorozatunkban különféle szakmák neves képviselőivel stúdióbeszélgetéseken és podcastokban elevenítjük fel a 30 éve lezajlott rendszerváltást. Milyen változásokat tapasztalt egy tanár, egy olimpikon, egy híres színész, egy vállalkozó vagy egy politikus a rendszerváltás környékén? Kinek lett sokkal jobb, kinek lett nehezebb az élet 1989-ről 1990-re?

Ez a podcast a 2020. július 23-án publikált videónk hanganyaga.

A felvétel az Index munkatársainak felmondása előtt született. Az Indexet jelenleg a felmondási idejüket töltő Index-munkatársak szerkesztik.

Mi az a podcast és miért jó?

A podcast az interneten bármikor elérhető rádióműsort jelent, ami rendszeresen jelentkezik. A podcasthallgatást ma már okostelefonos alkalmazások és szolgáltatások segítik, amikkel az adások letölthetők, offline is hallgathatók, és amik megjegyzik, hogy hol tartottunk legutóbb egy műsorban. Podcastot hallgatni vezetés, házimunka vagy sportolás közben is lehet, míg olvasni nemigen. Kövesd az Index podcastjait!