Elsején indul a tanévi menetrend a BKK járatain

2020.08.29. 18:49

A tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2020/21-es tanév első napjától, szeptember 1-től: ez a legtöbb budapesti vonalon a tanszüneti menetrendnél lényegesen gyakoribb járatindulást jelent, írja oldalán a BKK.

Annak érdekében, hogy a munkába és iskolába járók minél kényelmesebben, a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak, a BKK olyan kínálati menetrendet vezet be a forgalmasabb vonalakon, ami reggel 8 óra után is biztosítja a csúcsidei kapacitást, olvasható a fővárosi közlekedési cég közleményében. 

Ezek a sűrített járatindulást tartalmazó menetrendek segítik a Fővárosi Önkormányzat által javasolt csúsztatott iskolakezdés és rugalmas munkakezdés bevezethetőségét is.

Szeptember 1-jén, kedden indul a 2020/2021-es iskolai év. Ettől a naptól hétköznaponként a tanítási időszakban érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben a fővárosi közösségi közlekedési vonalakon. Ez a menetrendtípus a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jellemzően sűrűbb járatindulást jelent a nyári tanszüneti menetrendnél. Az egyes járatok menetrendje megismerhető a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrend címen.