Benyújtotta a népszavazási kezdeményezését a DK az ingyenes tesztekről

2020.09.24. 20:01

Csütörtökön a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció, ahol Sebián-Petrovszki László pártigazgató bejelentette: benyújtják népszavazási kezdeményezésüket a koronavírus-tesztek ingyenessé tételéről. 

A koronavírus-járvány második hullámának derekánál járunk, napról napra nő a fertőzöttek és az elhunytak száma is – jelentette ki. 

Ma nincs fontosabb ügy az országban, mint az, hogy megtudjuk ki a fertőzött, ezt pedig egy módon lehet megtudni, ha tesztelünk, tesztelünk, tesztelünk. 

Sebián-Petrovszki szerint az országban több millió teszt van, ezt azonban a kormány elzárja a lakosság elől, mivel húszezer forintot kell fizetniük a vizsgálatokért, miközben ezeket már többszörösen kifizették az elmúlt években az emberek különböző adók és járulékok formájában. 

A DK benyújtott népszavazási kezdeményezése így szól:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam biztosítson a tömeges megbetegedést okozó Covid-19 fertőzés miatt térítésmentes SARS-CoV2 PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgár részére?"

Hétfőn az Országgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatót az ellenzék, ahol szintén a tesztek ingyenessé tétele mellett foglaltak állást a pártok politikusai:

Kapcsolódó

Az ellenzék ingyenes tesztelést követel, Orbán Viktor újra elővette a százmilliárdos érvet

Közgazdászok becslése szerint a tesztek ingyenessé tétele 35-40 milliárd forintba kerülne.