Szijjártó, Matthäus, teqball: megnyílt a magyar konzulátus Nürnbergben

2020.10.02. 20:44

Szijjártó Péter, köszöntőjében elmondta, hogy a magyar-bajor együttműködésnek fontos szerepe van Magyarország számára a gazdaság, a kereskedelem, az oktatás és a kultúra terén. Bajorország Magyarország elsőszámú kereskedelmi partnere, és a német tartományok közül innen származik a második legtöbb magyarországi beruházó.

Marcus König, Nürnberg főpolgármestere elmondta, hogy Bajorországban körülbelül 100 ezer, Nürnbergben és környékén pedig 12 ezer magyar él. Ők a jövőben már nemcsak a müncheni főkonzulátuson, hanem Nürnbergben is megkapnak minden szükséges segítséget ügyeik intézéséhez.

Szijjártó Péter népszerű közösségi oldalán megosztott egy videót, amelyen a német félnek, Nürnberg főpolgármesterének jelenlétében bemutatják a magyar találmányú, immár világszerte ismert teqball asztalt, illetve fiatal focisták rögtönöznek egy kacifántos teqball játszmát. 

A  külgazdasági és külügyminisztert Lothar Matthäus, a legsikeresebb német labdarúgók egyike is fogadta, akit Szijjártó Péter barátként üdvözölt. Matthäus viccesen megjegyezte, hogy a járvány miatt nem is tudja, hogyan üdvözölje a külügyminisztert. Szijjártó Péter mosolyogva kérte, hogy csak ne túl közelről.