Gyurcsány Ferenc: Orbán olvasson mesekönyveket

2020.10.06. 18:00

A volt miniszterelnök szerint az ellenzéknek inkább a válsággal kell foglalkozni, Orbán pedig olvasson mesekönyvet. Erről Facebook-oldalán írt Gyurcsány Ferenc, aki szeretné elérni, hogy a Meseország mindenkié című könyv körül kialakult vitából az ellenzék kimaradjon. A könyvet korábban homoszexuális propagandának nevezte a Mi Hazánk Mozgalom.

Kapcsolódó

Könyvdarálás után itt a homofób kirakatragasztás

A budai Pagony könyvesbolt ablakára ragasztottak egy homoszexuális propagandakiadványra figyelmeztető plakátot.

A témában Orbán Viktor vasárnap szólította fel a könyv készítőit, hogy hagyják békén a gyerekeket. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban kijelentette:

A magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel (a homoszexualitással) szemben, sőt, a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú provokatív demonstrációkat is – nem mondom, hogy szó nélkül – jól viselik. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán üzent az ellenzéknek:

Ha az ellenfeled választja meg a harci terepet, akkor veszíteni fogsz.

A Demokratikus Koalíció elnöke arra emlékeztette követőit:

Orbán régóta sikeresen hajszolja bele az ellenzéket abba, hogy az általa kiválasztott témákban vívjuk meg küzdelmeinket. De ehhez mi is kellünk. Mi, ellenzékiek. Mi, akik ezredszerre is felvesszük az elénk dobott kesztyűt.

Orbán kijelöli az ellenséget, mi meg védekezünk. Minek? Most – egy mesekönyv kapcsán – a gyermekeinket szerinte megrontó nézetek kerültek a célpontba. Amit Orbán mond és csinál, az nyilvánvalóan provokáció. Mi meg felülünk neki. Nem javaslom.

Ezerszer elmondtuk, hogy mit gondolunk az emberi méltóság tiszteletéről, a toleranciáról, a jogállamról, az Európai Unióról. Minek ezeregyedszerre is erről beszélni csak azért, mert Orbán azt akarja?

Itt vagyunk egy iszonyatos járvány közepén. Küszöbén egy drámai gazdasági és szociális válságnak. Végre közösen dolgozik az ellenzék egy jobb Magyarország megteremtésén.

A mi dolgunk az, hogy ezekkel foglalkozzunk! Orbán meg olvasson mesekönyveket. Unokáinak.

De ne nekünk! 

– zárta gondolatait Gyurcsány Ferenc