A kormány nem támogatja a főpolgármester újraindítási adótervezetét

2020.10.16. 15:39

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén a kormány és a főváros vezetése egyeztetett a jövőbeni nagyberuházásokról, illetve Karácsony Gergely felvetette egy esetleges újraindítási adó bevezetését, amelyet a kormány nem támogat. Az ülés után Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az Orbán-kormány megpróbálja gyámság alá helyezni Budapestet. 

A főváros, majd minden kezdeményezését elutasították, cserébe nagyjából azt ajánlották, hogy majd ők fizetik és valósítják meg a fejlesztéseket

- írta közösségi oldalán Karácsony Gergely. 

Pénteken ugyancsak közösségi oldalán foglalta össze a főpolgármester, hogy miről is szólt szerinte az egyeztetés:

A kormány nem támogatja, hogy a főváros egy szerény mértékű újraindítási adót vessen ki azokra a nagyvállalatokra, amelyeket nem érintett kedvezőtlenül a válság. Mert állítólag nem támogat semmilyen adóemelést. Csak akkor, ha az a Fővárosi Önkormányzatra vonatkozik.

Karácsony Gergely azt állítja, hogy a Fővárosi Önkormányzatra kivetett Budapest-adó két év alatt közel a négyszeresére emelkedett. A teljes írást alább olvashatják.

Röviden összefoglalnám, hogy mi a kormány álláspontja a válság miatt drámai mértékű bevételkiesést elszenvedő főváros...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. október 16., péntek