Kövér László: Aki nem akar gyereket vállalni, az önfelszámolás útjára lép

2020.10.28. 11:51

Leleplezték a tragikus sorsú gróf Tisza István egykori miniszterelnök szobrát Cégénydányádon. Az avatáson részt vett Kövér László, aki interjút adott a szon.hu portálnak.

Az Országgyűlés elnöke méltatta a tragikus sorsú politikust, és személyével kapcsolatban elmondta, hogy 

Tisza István alakját még nem sikerült a fiatalabb generációk körében ismertté tenni. [...] maga a történelmi közgondolkodás gyöngül. A mai generációk érzelmi életében kisebb jelentősége van már a történelemnek, történelmi tetteknek ahhoz képest, akár ahogy mi felnőttünk és érzünk.

A trianoni békediktátum századik évfordulójával kapcsolatban kiemelte:

Nagy tervekkel készültünk a centenáriumi esztendőre, azzal a szándékkal, hogy méltóképpen emlékezzünk meg úgy a sorstragédiánkról, mint arról, hogy képesek voltunk ebből fölemelkedni, és száz év után azt ünnepelni, hogy a nemzetrontáson mégiscsak diadalt arattunk. [...] Sajnos, a járványhelyzet egy sor tervünket romba döntötte, számos nagyszabású programról le kellett mondanunk, és sok kisebb, helyi rendezvény is elmaradt az ország különböző pontjain. Ám sikerült jelet hagynunk, elsőként említeném az Összetartozás Emlékhelyét a Kossuth téren. A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma – a száz esztendőt értékelve és tanulságait levonva – nyilatkozattal fordult az európai döntéshozók felé, hogy a szülőföldön maradás, a nemzeti önazonosság jogát ismerjük el alapvető emberi jogként, amit minden államnak garantálnia kell.

Arra a felvetésre, hogy párhuzamok fedezhetők fel Tisza István és Kövér László házelnöki küzdelmei között, a parlamenti elnök egy kérdéssel felelt:

Ezektől a képviselőktől ennyi telik, vagy csak szerepet játszanak azoknak az egyszerű vagy inkább primitív lelkületű embereknek, akiknek ez a típusú politizálás és viselkedés elnyeri a tetszését?

Később párhuzamot vont az általa „társadalmi zaccnak” nevezett csoport és a trianoni katasztrófa között:

Ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda [hatalomra] került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert. Innentől kezdve egyenes út vezetett Trianonig.

A tágabb környezetünkben, az Európai Unióban zajló eseményekről, az értékrendek, világok harcára vonatkozó kérdésre adott válaszában a kontinens nyugati és középső részének eltérő felfogását és fejlődését emelte ki, egyúttal hitet tett a nemzeteken alapuló egységes Európa mellett.

Az interjúban szóba került Niedermüller Péter elhíresült megjegyzése a „fehér, keresztény, heteroszexuális rémisztő képződményekről”, és a téma kapcsán Kövér László kifejtette:

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn. Ehhez állami eszközökkel távolítjuk el a vágyott gyermekek megszületése előtt álló anyagi gátakat.