Nincs elég busz a koronavírus miatt elrendelt járatsűrítéshez

2020.11.05. 21:36

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a zsúfoltság minimalizálása érdekében a a reggeli és esti csúcsidőszakban járatsűrítést rendelt el a kormány a tömegközlekedésben, valamint újra ingyenessé tette a parkolást.

Az RTL Klub Híradója most arról számol be, hogy

több vidéki közlekedési cég már most kapacitása határán működik, alig van már forgalomba állítható jármű, és sofőrből is hiány van. Budapesten a délutáni időszakban csak plusz 15 buszt tudnak forgalomba állítani az egész városban, a reggeli csúcsforgalomban már egyet sem.

A közlekedési cégek csütörtökig adhatták le a kormányhivatalnak a járatsűrítési terveket, a televíziócsatorna pedig úgy tudja, hogy a legtöbb szolgáltató ezt megtette. Viszont ha a kormányhivatalok nem fogadják el a terveket, akár ötmillió forintos büntetést is kiszabhatnak a cégekre.

Kapcsolódó

Ötször gyakrabban hibásodnak meg a BKV buszai, mint a többi fővárosi szolgáltatóé

Naponta átlagosan 145 menetrend szerinti autóbusz robban le Budapesten. Minden tizenkettedik jármű kénytelen kiállni a forgalomból.

A Miniszterelnökség az RTL Klub Híradójának azt írta, vizsgálni fogják, hogy a ténylegesen több járat fog-e közlekedni és soron kívül döntést hoznak. 

Kapcsolódó

Újabb káoszt és sok száz milliós veszteséget hoz az ingyenes parkolás Budapesten

Elbocsátások is lehetnek a károsult önkormányzatoknál.