Szarvas fideszes polgármestere ezúttal a tanári testi fenyítést méltatta

2020.11.14. 15:13 Módosítva: 2020.11.14. 15:20

Videó készült arról a szarvasi képviselő-testületi ülésről, amelyen a város szexista megjegyzéséről elhíresült fideszes polgármestere, Babák Mihály kedves hagyománynak nevezi a tanári testi fenyítést.

Mindez úgy került napirendre, hogy az ülésen Fülöp Mihály, a debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület elnöke mondott beszédet, majd erre válaszul Babák Mihály elmondta, hogy számos olyan pedagógus van, akire nagyon boldogan tud emlékezni.

Ekkor említi két idős tanára nevét, akiket azért nem fog sosem elfelejteni, 

mert kaptam tőlük egy kis fizikait is alkalmasint. De úgy gondolom, az emberneveléshez azért nem árt, ha az ember ilyet is kap. És az a kedves lehetőségem van, hogy ebben a városban vannak olyan pedagógusok, akik ezt szívvel-lélekkel ápolják

– fogalmazott az ülésen a fideszes szarvasi polgármester, aki volt országgyűlési képviselő is 1998 és 2014 között.

(A felvételen mindez nagyjából a 26. percnél kezdődik.)

Babák Mihály nem először tesz kifogásolható megjegyzéseket önkormányzati testületi ülésen. Februárban egy szexista megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet, amikor az egyik ellenzéki képviselőnő szóvá tette, hogy nem hallani rendesen, amit mond, majd megkérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz.

Erre a polgármester visszaszólt az azóta elhíresült mondataival:

Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

Babák Mihály utólag az ATV-nek adott interjújában az eset után elnézést kért mindenkitől, akit esetlegesen megbántott, és nagyon ostoba beszólásnak nevezte utólag megjegyzését. Azt is elmondta, ez nem az ő stílusa, és azóta új mikrofonokat is beszereztek.