Volánbusz: több megyében kizárólag előreváltott jeggyel lehet utazni

2020.12.05. 17:05

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében még több autóbusz-állomásra kiterjesztették azt az intézkedést, hogy a pénztári nyitvatartás ideje alatt, illetve ahol van jegyautomata, ott kizárólag előreváltott jeggyel lehet felszállni a járatokra. 

A Volánbusz a személyes érintkezések számának csökkentésével indokolja a döntését. Azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebb személyes kontaktus legyen, ne kelljen sorban állni, a buszvezetővel érintkezni. Ezért kérik az utasokat, hogy a járványügyi előírások betartása mellett a sorban állás elkerülése és a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A társaság továbbra is fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait, és ellátja munkatársait a szükséges védőeszközökkel.

A december elejétől életbe lépett rendelkezés most a következő autóbusz-állomásokat érinti:

Baja, Barcs, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Harkány, Hévíz, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Lenti, Marcali, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza – Petőfi tér 2., Salgótarján, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely – Ady tér.