Szanyi Tiborék megcsinálják a képviselőjelöltek X-Faktorát

2021.01.11. 13:47

Internetes baloldali előválasztást indít a Szanyi Tibor volt szocialista európai parlamenti képviselő által alapított Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM). A párt által kiadott közlemény szerint „társadalmasítani” akarják a képviselő-jelöltséget.

Január 11-től május 1-ig várják a jelöltek jelentkezését az erre a célra létrehozott internetes platformon.

Érdekli a környezetedet a biztonságos jövő? Megkérdezed, hogy kinek mire van szüksége? Írj velünk történelmet, harcoljunk együtt a tisztességes bérekért és a jóllétért!

– olvasható az oldalon. Az ISZOMM azt ígéri, ha valaki elég ügyes és elszánt, akkor valódi politikus is válhat belőle.

Szanyi Tibor pártja kívül esik az ellenzéki együttműködésen (Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd), de indulni készülnek a 2022-es országgyűlési választáson.

A párt közleményében az áll, hogy elutasítják „a füstös szobák háttérmutyijait”, és mindössze három nyilvános feltételük van a leendő képviselőjelöltjeik számára:

  1. vallja magáénak az ‘Igen, Szocializmus!' nevű programjuk tartalmát,
  2. legyen rengeteg feláldozható szabadideje
  3. és öt igazi segítője.

Huszti Andrea pártelnök a közleményükhöz mellékelt videóban kijelentette: az ISZOMM biztos benne, hogy a szociális, morális és környezeti válságot

csak a szocializmussal lehet felszámolni.

Pál Éva, az egykori Neoton énekesnője, aki az Igen Szolidaritás jelöltállítási koordinátora, továbbá a párt csepeli jelöltje, az mondta:

igen jók voltak a tavaly Baranyában végzett tesztkörünk eredményei, hiszen pár nap leforgása alatt három briliáns jelöltet sikerült felfedeznünk. Igen, ez egy sajátos gyémántbányászat.

A képviselő-jelöltségre nevezők az X-Faktort idéző bemutatkozásokon vehetnek részt az év során. A közlemény szerint az ISZOMM országgyűlési képviselője, Székely Sándor

sok vidámságot és komolyságot ígér.