A járványszkeptikus Gődény György kitöltötte a kamukonzultációt

20201212170433 FERI8040
2021.02.16. 21:05
A hamis nemzeti konzultációról hétfőn derült ki, hogy nem más, mint adathalászási kísérlet. A nemzetikonzultacio.online azóta elérhetetlenné vált.

Csalás és személyes adattal való visszaélés miatt hétfőn büntetőfeljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda – adta hírül az Országos Sajtószolgálat. A járványszkeptikus Gődény György ezzel a szöveggel ajánlotta a kamukonzultációt rajongóinak a közösségi oldalán:

JÓ HÍR, HOGY VÉGRE MANIPULÁCIÓKTÓL MENTES KÉRDÉSEKRE ADHATUNK VÁLASZOKAT! Nem szokásom, de a járvánnyal kapcsolatos online konzultáció kérdőívét még én is kitöltöttem, és ezt javaslom mindenkinek, hogy tiszta kép legyen a valós társadalmi igényekről és az elvárásokról is

– írta a kamuoldalról.

Kapcsolódó

Hamisítják a nemzeti konzultációt

Csalás és személyes adattal visszaélés miatt tett feljelentést a Miniszterelnökség.

Az álkonzultációs kísérletről eddig csak annyit tudunk, hogy a megtévesztett felhasználók személyes adatait gyűjtötték ismeretlenek: név, lakcím, születési hely és dátum, valamint személyazonosító szám. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében arról írnak, hogy a https://nemzetikonzultacio.online oldala azt a látszatot kelti, hogy ez a kormány hivatalos oldala. Ismeretlen tettesek ellen tettek feljelentést.

A szenzitív adatok akár egy kamupártnak is jól jöhetnek, hogy megspórolja az ajánlásgyűjtést. Ugyanakkor ez túl kockázatos lenne egy pandémiás időszakból hírnevet csináló szakellátási gyógyszerésznek, vállalkozónak, akinek rengeteg hasznot hozott a koronavírus. 

Kapcsolódó

Gődény György pártot alapított – irány a parlament?

Júniusban alapították, végül november elején jegyezték be a Normális Élet Pártját.

A kamukonzultáció többek között olyan kérdésekre várt válaszokat, mint például:

  • Heves vitákat vált ki, hogy a vírus ellen sietve kifejlesztett vakcinák nem hatékonyak, sőt az évekig tartó biztonsági tesztelési fázisok kihagyása miatt még veszélyesek is. Ráadásul senki nem vállal értük felelősséget. Ön megbízik a vakcinákban, és önként beoltatná magát?
  • A kijárási korlátozások elrendelésével a vírus terjedését kívánta megakadályozni a kormány. Este 8 és reggel 5 óra között csak nyomós indokkal vagy munkáltatói igazolás felmutatásával lehet kilépni az utcára. Ön szerint szükség van a kijárási korlátozásra?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében emlékeztetett rá, hogy a kormány e hét második felében indítja el online konzultációját a fokozatos nyitásról.

Kapcsolódó

A miniszterelnök elárulta, hogyan tervezi újraindítani a gazdaságot

„Ha munka van, minden van” – összegzett a kormányfő.

(Borítókép: Gődény György. Fotó: Isza Ferenc / Index)