Gyurcsány Ferenc is megkapta a behívót, csütörtökön oltják

2021.03.31. 16:58

A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán tudatta:

csütörtökön kapja meg az oltást. 

Háziorvosa február végén még azt közölte vele, hogy rajta van az oltandók listáján, így előbb-utóbb, de megkapja a vakcinát. Majd hosszabb ideig Brüsszelben maradt, és ott szerzett tudomást arról, hogy a 31. helyet kapta a listán.

A volt miniszterelnök úgy vélte, még van ideje az oltásig, aztán meglepetésére értesítést kapott, hogy még húsvét előtt beoltják:

Én ráérek, gondoltam. Aztán alighogy leszálltam a repülőgépről, jött az üzenet, hogy csütörtökön, azaz holnap oltanak egy oltóponton. 

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció több ízben kifejtette véleményét az oltásokkal kapcsolatban. Januárban még kifejezetten erőteljesen léptek fel a kínai vakcina ellen, az ellenzéki párt jelezte: petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet előzőleg nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Az ellenzéki párt ugyan oltáspárti politikai közösségként definiálja magát, de azt követeli, hogy

a kormány fejezze be az oltási hajlandóságra káros kínai vakcinakampányt.

A DK elnöke a kínai vakcina elleni támadással felhagyott, amikor február utolsó napján Orbán Viktor a Sinopharm-védőoltást megkapta, bár kétségének adott hangot, hogy a kormányfőt valóban a kínai vakcinával oltották-e be. Akkor közösségi posztjában megjegyezte, hogy amikor Orbán Viktort beoltották, még a kamerának is megmutatták az oltóanyag dobozát, hogy mindenki jól lássa, az kínai. Majd hozzátette: eszébe jutott, hogy az édesanyja gyakran tejfölösdobozban tette el a csirkepaprikást, utalva ezzel arra, hogy a látszat néha csal, bármi lehet a dobozban.

ARRÓL, HOGY A VOLT MINISZTERELNÖK AZ ÁLTALA SOKAT BÍRÁLT SINOPHARM-VÉDŐOLTÁST KAPJA-E MEG, NEM SZÓL A POSZT.

Fidesz: a baloldal érdeke az elbizonytalanítás

Felháborító, amit az oltásellenes baloldal művel. Továbbra is gyűjtik az aláírásokat az oltásellenes petíciójukhoz, miközben a baloldal politikusai sorra adatják be maguknak a vakcinákat

– véleményezte a Fidesz az ellenzék hozzáállását vakcinakérdésben. Szerdai nyilatkozatuk szerint a Gyurcsány-pártnak és az általa vezetett baloldalnak nem számít a magyar emberek élete, folyamatosan azon dolgoznak, hogy elbizonytalanítsák az embereket és tovább tartson a járvány, mert úgy gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Ha a baloldalon múlt volna, akkor eddig egymillió emberrel kevesebb kapott volna védőoltást.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a közlemény végén ismét kiemeli, hogy

a járványból a vakcina jelenti a kiutat, és továbbra is azon dolgoznak, hogy minél több magyar ember biztonságban lehessen.