Tóth Gabi majdnem lemaradt az oltásáról

2021.04.20. 20:28
Betegsége miatt Tóth Gabi csak két vakcina közül kaphatott. Az énekesnő túl is van már az első adagon, ám az oltakozás nem volt épp zökkenőmentes.

Úgy tűnik, a Tóth lányok nem túl szerencsések, már ami az oltakozást illeti. Az Index is megírta, hogy Tóth Vera nemrég megkapta Szputnyik első adagját, ám nem sokkal ezután megfertőződött a vírussal. Persze ezen nem kell csodálkozni, ahogy az énekesnő is hangsúlyozta, az oltás első adagja még nem nyújt teljes védettséget, abban viszont segíthet, hogy enyhébbek legyenek a betegség tünetei.

Verával ellentétben Tóth Gabi nem az orosz vakcinát kapta. Az énekesnő a blogjában vallott arról, hogy szülés után kiderült, van egy autoimmun betegsége, ami miatt csak Pfizerrel vagy Modernával olthatják. 

A szülést és szoptatást követően sajnos kiderült: a hormonháztartás felborulásának következtében lett egy autoimmun betegségem, aminek a neve Hashimoto. Ez egy pajzsmirigybetegség, ami autoimmun gyulladást indít el, ezzel károsítva a pajzsmirigyet, alulműködéshez, ritkábban túlműködéshez vezethet

– írja a csalad.hu oldalán megjelent bejegyzésében, hozzátéve: egyelőre nála az utóbbi érvényes, de az esetek többségében megfordulhat a dolog. 

Gabi fel volt készülve rá, hogy talán hónapokat kell majd várnia a vakcinára, ám húsvét előtt végül megcsörrent a telefon. Nagy örömében viszont véletlenül rossz dátumot jegyzett fel a naptárba, és vasárnap helyett hétfőre készült. Éppen békésen aludt, amikor egyszer csak felriasztotta az orvosa, számonkérve rajta, hogy merre van. Az énekesnő azt írja, életében olyan gyorsan nem kapta össze magát, mint akkor. 

Ahogy a többi előadó, Tóth Gabi is nagyon várja már a nyitást, hogy végre színpadra léphessen. Az énekesnő ráadásul megújult külsővel áll majd a közönség elé: akik követik a közösségi oldalait, már láthatták, hogy megváltozott a frizurája.