Karácsonyék bezárták Rákosmente egyetlen jegypénztárát

2021.06.01. 15:52

A Pesti út 170. szám alatt működött 2019 júniusa óta a BKK ügyfélszolgálati irodája, jegy- és bérletpénztára. Maga az ingatlan a kerületi önkormányzat tulajdonában van, a fővárosi közlekedésszervező cég kétoldalú szerződés alapján, öt évre kötött bérleti szerződést a XVII. kerülettel.

Idén márciusban, a pandémiás időszak vége felé azonban a BKK azt jelezte a polgármesternek, hogy a költségek racionalizálása érdekében, illetve „a kialakult járványhelyzetben – a nagymértékben csökkenő bevételek miatt" az iroda bezárása mellett döntött, és közös megegyezéssel szeretné felbontani a bérleti szerződést. A jegypénztár ajtajára május utolsó napján került lakat.

Rákosmente polgármestere azonban nem adja fel, mert úgy gondolja, hogy egy majd 90 ezres kerületben nélkülözhetetlen legalább egy ilyen BKK ügyfélszolgálat és jegypénztár

 és nem csak a kerületben élők miatt, ugyanis Ecser, Maglód, Pécel lakóinak nagy része is ebben a központban vesz jegyet a BKK járataira. Horváth Tamás sajtótájékoztatóján a BKK veszteségekről szóló indokait kommentálta: 

Nem is tudtuk felmérni, hiszen a járványhelyzet miatt, nem is volt egy teljes évünk arra, hogy pontos képet kapjunk az ügyfélközpont forgalmáról. 

Karácsony Gergely főpolgármesternek kompromisszumos megoldást javasolt: csökkentenék, vagy akár el is engednék a bérleti díjat. Miközben a XVII. kerületiek még reménykednek a BKK a Örs vezér tere HÉV végállomásnál lévő jegy- és bérletpénztárat is bezárta, az utasoknak pedig a jegykiadó automaták használatát javasolja.