TEK-főigazgató: szigorúbb szabályok jönnek, fokozni kell a felderítést

2021.06.03. 20:45 Módosítva: 2021.06.03. 20:52

Szigorúbb szabályokat vezetnek be a hazánkban rendezett világesemények miatt a terrorizmus elleni védekezésben – erről a Terrorelhárítási Központ főigazgatója beszélt a Hír TV-ben csütörtökön este.  Hajdú János elmondta, a szakemberek fogják eldönteni, hogy hol és milyen területen érdemes szigorítani, ezt követően fordulnak javaslattal Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Hangsúlyozta, 

a felderítési tevékenységet biztosan fokozni kell, amennyire csak lehet.

Az Index beszámolt róla, hogy a futball-Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésén akart robbantani, a Balatonon pedig autóval a tömegbe hajtani az a 21 éves férfi, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogtak el kedden Budapesten.  

Hajdu János ezzel kapcsolatban elmondta, a fiatalember az Iszlám Állam egyik kommunikációs felületén, egy chat-szobán keresztül informálódott és osztotta meg terveit. Az, hogy a most elfogott férfi hogyan jutott be ide, az vizsgálat tárgyát fogja képezni.

Leszögezte: nem várhattak tovább, hiszen mindezeket nem évek múlva tervezte elkövetni, hanem mostanában Magyarországon és Budapest területén. Azt hozzátette: nem lehet sorozatelkövetésről beszélni, magyar terrorsejtekről, terroristák csoportjáról.

Nagyon bízom benne, hogy a következő időszakban is ezt fogom tudni mondani.