Több száz madárral végzett bosszúból egy pilisi férfi

2021.06.24. 11:18

Kirúgása miatt bosszúból megölte volt munkaadójának kétszáztizennégy galambját, harminchat galambnak pedig szárnyát és lábát törte egy harminckilenc éves pilisi férfi – derül ki a police.hu cikkéből. 

A rendőrség sokkoló esetről számol be, ami egy galambásszal történt, akit 2021. június 22-én reggel a családi háza udvarán horrorisztikus látvány fogadott.

Ameddig a szem ellát szárnya-, lába törött, kitekert nyakú jószágok hevertek mindenfelé.

A madarakból kétszáztizennégy elpusztult, ám a harminchat életben maradt, szárnya, lába sérülteknek is csekély esélyük maradt az életbe maradásra. Az állatok értéke mintegy hétszázhúszezer forint.

A tulajdonos elmesélte a rendőröknek, hogy

egy korábban elbocsátott alkalmazottjának az utóbbi hónapokban kedvenc szavajárásává vált, hogy „zsákba szedem és kitaposom a belüket”.

A harminckilenc éves V. Ottó másik kijelentése kirúgása után hangzott el: „Galambjaidat el fogom pusztítani, azok fejét le fogom szakítani, galambosba fogom őket agyonverni”.

A monori rendőrök gyorsan a férfi nyomára akadtak és egy kutatásról szóló határozattal kezükben kopogtattak nála, ahol öt darab gabonás zsákot, valamint V. Ottó ruhadarabjait, lábbelijét lefoglalták.

A férfi kihallgatásán a cselekmény elkövetését nem ismerte el, azonban vallomást nem tett.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kétszázötven rendbeli állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett harminckilenc éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.