Novák Katalin szerint a kormány nem fog ellenanyagot méregetni

2021.07.06. 20:28

Nem tervezi a kormány, hogy országos ellenanyag-mérési programot indít – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden. Hozzátette, ez mindenkinek a saját döntése, magánúton tudja ellenőrizni.

Novák Katalin ezt azzal indokolta, hogy összetett és sokféle módszerről van szó. Hogy mi ezt teljesen országos akcióvá tegyük,

hogy ellenanyagot méregessünk, nézegessünk,

tekintettel részben arra, hogy rendkívül összetett és sokféle az a módszer, ahogy ezt az ellenanyagszintet mérni lehet, ezért mi ilyen lépést nem tervezünk – fogalmazott a politikus.

Korábban előbb a Semmelweis Egyetem, majd a Fővárosi Önkormányzat jelentette be, hogy ingyenes ellenanyag-szint vizsgálatot indít. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora közölte, kapacitástól függően, térítésmentes ellenanyagszint-vizsgálatot biztosítanak azoknak, akik a kétdózisú védőoltás mindkét adagját megkapták már, és azóta eltelt legalább két hét, illetve ezt követően ellenanyag-vizsgálaton estek át, amelynek eredménye negatív lett. Karácsony Gergely főpolgármester pedig arra emlékeztetett, sokan vannak, akiknél a kínai Sinopharm-vakcina semmiféle ellenanyagot nem termelt, így az aggodalmak tisztázására ingyenes antitest-vizsgálatot biztosítanak a 60 évesnél idősebb budapestiek számára.