Kerpel-Fronius Gábor szerint jó hír, hogy a Fidesz megengedhetőnek tartja a lehallgatást

2021.07.21. 22:24

A Fidesz Lendvay utcai székházánál akciózott a Momentum, egy „Elvtársak, vége” feliratot tartalmazó molinót vittek a helyszínre a Pegasus-botrány apropóján. Az eseményen részt vett Orosz Anna, a Momentum alelnöke, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes és Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Orosz Anna a Facebookon közzétett videóbejegyzésben felidézte, hogy Orbán Viktor 1998-ban és 2011-ben is panaszt emelt amiatt, mert a korábbi kormányok állítólag titkosszolgálati eszközöket használtak politikai céljaik elérése érdekében.

2021-ben ott tartunk, hogy a Fidesz politikai okokból független újságírókat, gazdasági szereplőket és ellenzéki politikusokat hallgat le egy izraeli kémszoftverrel. Így az olyan kormányok cselekszenek, akik érzik, hogy nem tudják hatalmukat tisztességes módon megtartani

 – közölte. Hozzátette, a lehallgatási botrány miatt Orbán Viktornak és kormányának „azonnali hatállyal” le kell mondania.

Kerpel-Fronius Gábor arról beszélt, hogy egy demokráciában „nincs nagyobb bűn annál, hogy ha egy kormány titkosszolgálati eszközökkel figyelteti meg az ellenzékét.”

A politikus azt mondta, a legszentebb magánéleti titkaink sincsenek biztonságban. Ez ellen tiltakozni kell és követelni kell a személyes adataink biztonságát, és azt, hogy a kormány, lemondjon. Normális demokráciában ilyet egy kormány egy nappal sem élhet túl – tette hozzá.

A jó hír ebben az, hogy a Fidesz már ezeket az eszközöket is megengedhetőnek tartja, annyira fél a hatalmának az elvesztésétől. A rossz hír azonban az, hogy a választásokig minden lehetséges eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy megakadályozza az ellenzéket abban, hogy elmondja, milyen Magyarországot szeretne 2022 után

 – fogalmazott a főpolgármester-helyettes.

Hajnal Miklós felszólalásában sok szeretettel üdvözölt mindenkit, kiváltképp az állambiztonság lehallgató tisztjeit. Úgy vélte, az elmúlt tíz évben már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a magyar kormánynak semmi sem szent, „viszont most átlépett a kormány egy újabb vörös vonalat.” A Momentum elnökségi tagja szerint már azt gondolják, hogy az emberek magánélete is rájuk tartozik. Ezek után közölte:

Fontos kimondani, hogy a kormány politikailag és erkölcsi értelemben már megbukott. Egy normális demokráciában ezek után minden kormánynak az a dolga, hogy lemondjon, ezért azt követeljük Orbán Viktor kormányától is, hogy mondjon le.

Hozzátette azonban, hogy mivel valószínűleg nem fognak lemondani, ezért hoztak nekik egy üzenetet orosz nyelven: „elvtársak vége.”

A kormány tudomásunk szerint egyelőre valóban nem mondott le, de ha esetleg mégis így tesznek, azonnal frissítjük cikkünket.