Kórházba vitték a garázdát, ott is megtámadta a biztonsági őrt

2021.07.23. 14:01

Fegyveres garázdaság miatt büntetőeljárást indított a Bonyhádi és a Szekszárdi Rendőrkapitányság – közölte a rendőrség. Még kedden este 10 óra körül érkezett bejelentés, hogy egy személy bottal több embert is megtámadott Bonyhádon.

A helyszínre érkező egyenruhások három személyt is igazoltattak. A rendőrök megállapították, hogy a nézeteltérés egy helyi család tagjai között alakult ki, a vita végén pedig kővel és bottal ütötték egymást.

A mentőknek két személyt is a Tolna Megyei Balassa János Kórház Sürgősségi osztályára kellett szállítaniuk. A Bonyhádi Rendőr-kapitányságon eljárás indult felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával.

Nem sokkal később a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról érkezett bejelentés, hogy a szekszárdi kórházban egy személy a szolgálatot teljesítő biztonsági őrökre támadt a sürgősségi osztályon.

Miután a 23 éves bonyhádi férfit távozásra szólították fel a kórház dolgozói, előbb kitépte a kórház sorompóját, majd a virágos kertből kitépett karóval többször megütötte a biztonsági őrt, a kórházi dolgozókkal pedig dulakodni kezdett.

A rendőrök végül elfogták a garázda férfit, akit előbb gyanúsítottként kihallgattak súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanújával, majd őrizetbe vétele mellett letartóztatását is indítványozták.