Rubint Réka az Operában: válaszolt a balerina

2021.07.24. 11:02

Nem a torna és a balett között akarok párhuzamot vonni, a Réka által vezetett tornák egy hétköznapi ember számára akár még jók is lehetnek, megmozgatja őket – mondta a Blikknek Juratsek Julianna, az Operaház balett-táncosa.

De az operaházi művészeket nem szabad ilyen helyzetbe hozni és ennek kitenni. Örömmel olvastam az Operaház közleményét, amiben hangsúlyozták, hogy az Eiffel Műhelyház népszerűsítése a cél. Kiváló ötlet, elvégre az épület káprázatos, mi, művészek érzelmileg is nagyon kötődünk hozzá

− fogalmazott a táncos, aki szerint fontos, hogy amennyiben majd a járványhelyzet engedi, egy rendezvényen megismerhesse a helyszínt a nagyközönség is, ez lehet egy torna is civilek részvételével.

A napi 12–16 órában testük formálásával foglalkozó művészek számára pedig nőnap alkalmából engedtessék meg inkább egy kis pihenés

– tette hozzá Juratsek Julianna.

Rubint Réka tervezett foglalkozása miatt akkor alakult ki konfliktus, amikor kiderült, hogy a „Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” című rendezvényen a fitneszedző különleges edzést tart majd, melyhez a zenét az Opera adja, és a rendezvényről filmfelvétel is készül.

A táncos a közösségi oldalán tett közzé bejegyzést a programmal kapcsolatban, melyben „szakmailag nulla edzőként” jellemezte Rubint Rékát. A bejegyzéshez Schobert Norbert is hozzászólt, és azt írta:

nem értem, egy ilyen csinos, szakmailag elit Nő hogy beszélhet így a Feleségemről?

Az üggyel kapcsolatban az Operaház is adott ki közleményt, melyben azt írják, hogy Rubint Réka nem tart balettórát, az edzésen pedig az Opera minden munkatársa részt vehet, de az eseményen való részvétel nem kötelező.