Nem hagyja annyiban a kormány a konzultációs oldalt ért támadást

2021.07.26. 20:04 Módosítva: 2021.07.26. 20:07

Tomanovics Gergely a YouTube-csatornáján indította el azt az élő videót, amelyben azt látni, hogy egy algoritmus folyamatosan töltögeti ki a nemzeti konzultációkatírta meg az Index hétfő délelőtt. Az élő közvetítés 12 órán keresztül tartott, ennyi idő alatt nagyjából 3100 konzultációt töltött ki az algoritmus, amely a leírás szerint véletlenszerűen válaszol a kérdésekre. 

A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők – olvasható már a kormany.hu internetes oldalon. 

Mint írják, 

megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntetőfeljelentést is. A korábbi, konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került.

Hangsúlyozzák, elfogadhatatlannak tartják, hogy „egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adó-visszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét”.

Emojik

2010 óta hozzászokhattunk, hogy a kormány egyik fontos kommunikációs eszköze a nemzeti konzultáció. Az Alaptörvényről, szociális ügyekről, gazdaságról, bevándorlásról, Brüsszelről, Soros Györgyről és a koronavírusról is konzultálhattunk már. A kérdőíveket kampány kíséri, a több milliárd forintot felemésztő plakátevolúció 2021-ben jutott el arra a szintre, hogy emojikkal üzenjenek a lakosságnak – ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen a témával, így a járvány harmadik hullámának visszaszorulásával jött (leg)újabb konzultációval is.