Megvan a második arany, két bronz is jött még mellé

IMG 7653
2021.07.28. 21:23
Hosszú Katinkát hevesen támadták és szenvedélyesen védték. Magyarország 2021.

Milák Kristóf hajnalban olimpiai csúccsal aranyérmet szerzett 200 méter pillangón. Büszke édesapja az Indexnek őszintén és részletesen mesélt a családi és szakági kulisszatitkokról. 

Alig pár óra múlva újabb magyar siker jött: női vízilabda-válogatottunk legyőzte az Egyesült Államok csapatát. Bivalyerős ellenfélről lévén szó, bravúrosnak számít ez az eredmény. 

A sikerszéria dél körül folytatódott, amikor olimpiai bronzérmes lett a magyar férfi kardcsapat. Idegőrlő, elképesztően szoros küzdelemben, amelybe a nézők majdnem ugyanannyira leizzadtak, mint maguk a sportolók. 

És még ezzel sem volt vége, bő egy óra múlva Tóth Krisztián bronzérmet nyert cselgáncsban, ráadásul egy igazi orosz óriás ellen. 

A magyar néplélekre azonban szinte rá sem ismernénk, ha nem az lett volna a nap legfelkapottabb sztorija, hogy Hosszú Katinkára valóságos gyűlöletcunami áradt a kibertérben – a megszokottnál gyengébb olimpiai szereplése miatt. A nagyszerű sportolót maga a magyar miniszterelnök is védelmébe vette a közösségi médiában. 

Társkiadványaink sem henyéltek ma, nem kisebb kérdéseket feszegettek, mint hogy: