Napi hírösszefoglaló: Cseh előtt meghajolt a bajnok, Djokovicsot elverték, Ukrajna készül a háborúra

IMG 7653
2021.07.30. 19:01
Az olimpián ma érem nélkül maradtunk, Cseh László a mai versennyel zárta pályafutását, Djokovics nagy menetelésének vége szakadt. Történt persze más is. Jöjjenek a részletek!

NÉPSZAVAZÁS: A kormány valamennyi népszavazási kérdését hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy a melegellenes módosításokkal kiegészített pedofiltörvény egyes rendelkezéseiről népszavazást fognak tartani.

BELFÖLD: A digitális nomádok magyarországi letelepedését segítené a kormányA koronavírus-járvány miatt harminc százalékkal csökkent az engedéllyel rendelkező taxisok száma, sokan továbbra is ételfutárként dolgoznak, nem térnek vissza a taxizáshozLegkésőbb 2025 első felében ismét lesz magyar űrhajós – jelentette be Szijjártó Péter.

KÜLFÖLD: Ukrajna úgy tűnik készül a háborúraAz ukrán elnök aláírta ugyanis a hadsereg létszámának növeléséről és a nemzeti ellenállásról szóló törvényt. A létszámot 11 ezer fővel egészítik ki, így a teljes hadsereg 261 ezer fős lesz. A szabadság földjén egyre több orvost rúgnak ki facebookos véleményalkotása miatt. Azt is elmondjuk, miért.

BUDAPEST: Ismét Budapesten versenyeznek Európa legjobb séfjei. 2022 tavaszán, hat évvel az első budapesti Bocuse d’Or Europe után ismét a magyar főváros ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenyének, azon belül is az európai döntőnek

SZÓRAKOZÁS: Návai Anikó-ügyben ma újabb, az újságíró nevéhez kötődő interjúk hitelessége kérdőjeleződött meg. George Clooney ismét apai örömök elé néz, úgy tűnik, a felesége megint ikrekkel várandós. A Netflix rákapott az ultraortodox zsidók életét bemutató sorozatok gyártására, aminek az érintettek nem minden esetben örülnek. És azt tudta, hogy Budapesten ismét fürödhet a Dunában?

A NAP TISZTELETADÁSA: A nap legfelemelőbb pillanata volt, amikor Cseh László a hetedik helyen ért célba, a döntő után gratulálni készült a győztes versenyzőnek, Vang Sunnak, ám a kínai bajnok fejet hajtva megelőzte őt ebben. Noha Cseh soha nem nyert olimpiai aranyérmet, eredményeivel, emberségével sportága legendájává lett. A csodaszép mozdulatsort itt nézheti meg, illetve újra.

Képernyőfotó 2021-07-30 - 6.22.31.png

A NAP EMBERI TÖRTÉNETE: Mester és tanítványa: Szilágyi Áron és Decsi András egymásra találása. Ismerje meg az aranycsinálók hiteles történetét!

AZ OLIMPIA CSALÓDÁSA: Djokovics az elődöntőben kikapott, így nagy menetelése végéhez ért, a korona porba hullott. Bár Alexander Zverev ellen hiába nyerte meg 6:1-re az első játszmát, a német fordítani tudott, a 2008-ban, Pekingben bronzérmes Djokovics pedig újra csak a harmadik helyért játszhat az ötkarikás játékokon

TÁRSKIADVÁNYAINK: Van nyolc szabály, amelyet csak Katalinnak és Vilmosnak kell betartania: a királyi család többi tagjára nem vonatkoznak. Így jár, aki királynak készül – írja a Femina. A Dívány ma az Alcatraz nehézsúlyú bűnözőinek névsorát mustrálta. A Port pedig a Návai Anikó-jelenségről írt egy dolgozatot.