Elhatárolódik a Magyar Vöröskereszt a fideszes igazgatója homofób üzeneteitől

2021.08.14. 10:37

Baráth Gábor fideszes önkormányzati képviselő, a Magyar Vöröskereszt Vas és Veszprém megyei igazgatója a Facebook-oldalán osztotta meg melegellenes nézeteit.

Az egyik bejegyzése Hofi Gézát idézi, amely szerint „Volt, amikor büntették a buziságot, aztán már csak ejnye-bejnye volt. Nos, én nem akarom megvárni, amíg kötelezővé teszik!” – ehhez annyit fűzött hozzá, hogy „Jól haladunk pedig”. Ezenkívül volt olyan posztja, amely az Egyesült Államokat kritizálja, amiért ott lehetővé akarják tenni, hogy a férfin és a nőn kívül harmadik nem is bekerülhessen az útlevelekbe, míg egy harmadikban egy képzeletbeli nagyanyát dicsér, amiért a szivárványszínt kiszúró unokájának azt mondta Veszprém egyik utcáján sétálva, hogy „Látod, még a gyerekekre is megpróbálják ráerőltetni ezt a mocskot!”

A Telex megkereste a Magyar Vöröskeresztet, a szervezet pedig jelezte, hogy elhatárolódik a homofób bejegyzésektől, semmilyen kirekesztő megnyilvánulást és diszkriminációt nem tart elfogadhatónak. A posztok Baráth Gábor magánvéleményét tükrözik, nem pedig a szervezet nézeteit. A Magyar Vöröskereszt egyúttal emlékezteti munkatársait, hogy tartsák be az etikai kódexben és az alapelvekben foglaltakat.

Baráth Gábor – aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként indult az ajkai polgármester-választáson 2019-ben, ám veszített – azóta törölte a bejegyzéseket az oldaláról, amelyet át is állított, hogy csak az ismerősei láthassák.