Egymásra talált a Jobbik és Pálinkás József

2021.08.18. 14:26

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy pártja Hajdú-Bihar 1. választókerületében Pálinkás Józsefet támogatja. A jobbikos miniszterelnök-jelölt posztjában úgy fogalmazott, hogy

Pálinkás professzor úr, az Új Világ Néppárt elnöke, debreceni előválasztási jelöltje kérlelhetetlen ellenfele lesz az Orbán-féle tisztességtelen politikának!

Jakab Péter azt is hozzátette, hogy a Jobbik csak ott indul el, ahol ők szolgálják a legjobban a kormányváltást, máshol a többi jelöltet kell győzelemre segíteniük.

Pálinkás József garancia arra, hogy a polgári jobbközép értékrend képviselve lesz a politikában és a leendő kormányzásban. A professzor úr méltán nyerte el a bizalmamat, és a Jobbik is őt támogatja a debreceni előválasztási küzdelemben

– írja a pártelnök a Magyar Tudományos Akadémia korábbi vezetőjéről.

Pálinkás József az egyéni körzetben történő indulás mellett az általa alapított Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje is az előválasztáson. Az Index portréját itt olvashatja róla.

Az ÚVNP és az ellenzéki szövetség pártjai között született megállapodás értelmében az ÚVNP jelöltjeinek meg kellett nevezniük egy másodlagos befogadót is arra az esetre, ha 2022-ben nem érnék el a frakcióalapításhoz szükséges öt parlamenti mandátumot.

Az előválasztás hivatalos oldala szerint ha Pálinkás József saját frakció nélkül válik honatyává, a Jobbik képviselőihez csatlakozna.