Ha ez így marad, Karácsony nagyon boldog lesz, Fekete-Győr meg szomorú

2021.09.06. 15:52 Módosítva: 2021.09.06. 15:53

A Népszava által közzétett aláírás-leadási erősorrend szerint Karácsony Gergely adta le a legtöbb ajánlást, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter pedig fej fej mellett halad. A lap ugyanakkor megjegyzi: a lista akkor nyeri el végleges formáját, ha majd az előválasztási bizottság deklarálja, hogy a jelöltek szignói közül melyek hitelesek.

A főpolgármester ajánlásai mellett a Dobrev Klára és Jakab Péter által leadott szignókat az átvételkor már megszámolták, míg Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András száma egyelőre önbevalláson alapul. 

A leadott támogatói aláírások, valamint a valóban érvényes szignók száma nagyságrendileg nem tér el egymástól, de ez ténylegesen csak akkor derül ki, ha az Országos Előválasztási Bizottság előbb ellenőrizte, majd hitelesítette a miniszterelnök-jelöltek által leadott aláírásgyűjtő íveket, ami a Népszava szerint hamarosan meg is történhet.

A miniszterelnök-aspiránsok szignóban mérhető népszerűsége a következő: 

  • Karácsony Gergely: 41 513
  • Dobrev Klára: 34 244
  • Márki-Zay Péter: 33 565
  • Jakab Péter: 31 803 
  • Fekete-Győr András: 25 000

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, az Új Világ Néppárt színeiben induló Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjteni a húszezer ajánlást. Az előválasztáson a Jobbik jelöltjeként induló Jakab Péterrel ma megjelent interjú itt olvasható.