Visszatér a 30 fok, legalább egy hétig még kitart a nyár

2021.09.10. 17:32

Folytatódik a jobbára derült, száraz idő, a kevés fátyolfelhő mellett szombaton már némi gomolyfelhőzet is képződhet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek eljuttatott közleményében.

Mint írják, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 29 fok között valószínű.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az előrejelzések szerint vasárnap is napos idő várható fátyolfelhőkkel, de főleg a nyugati, északnyugati megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, néhol előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. A Kisalföldön időnként megélénkül az északnyugati szél.

A minimum-hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon azonban hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Helyenként, főleg az északi megyékben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 8 és 15 fok között alakul, az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon azonban hidegebb is lehet. A csúcsérték 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás, a minimum-hőmérséklet többnyire 9 és 15, a maximum 25 és 29 fok között várható.

Szerdán a sok fátyol- és a kevés gomolyfelhő mellett többórás napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali hőmérséklet 8 és 16, a csúcsérték 25 és 30 fok között várható.

Csütörtökön a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Főleg a nap második felében lehet záporos jellegű csapadék. Helyenként megélénkül a délies szél. A hajnali 9–16 fokról 25–30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.