Dobrev Klára levelet írt Joe Bidennek

2021.09.11. 10:10

Ma 20 éve a világ fogalma megváltozott a terrorizmusról. A 2001. szeptember 11-i merényletsorozatra nem egyszerű kötelességünk, hanem amerikai barátainkkal közös felelősségünk is emlékezni – írja Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje levelet írt a New York-i terrortámadások 20. évfordulójának alkalmából Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok elnökének.

Levelének magyar fordítását megosztotta a közösségi oldalán, alább változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Elnök Úr! 

Az emlékezés szándékával írok Önnek ezen a végtelenül szomorú napon, amikor négy összehangolt terrortámadásból álló merényletsorozatot hajtottak végre az Amerikai Egyesült Államok ellen, ezzel 3 ezer emberi életet kioltva és 25 ezer embert megsebesítve. Amerikai földön a valaha volt legsúlyosabb támadás volt ez, amely sokkolta az egész országot és az egész világot, beleértve minket, magyarokat is. 

Felismerve a terror globális jellegét, a demokratikus nemzetközi közösségeknek, az emlékezés és az áldozatok tisztelete mellett, tudatában kell lenniük közös felelősségüknek az állampolgáraik védelmét illetően, bel- és külföldön egyaránt. 

Meggyőződésem, hogy az Európai Uniónak szüksége van az Amerikai Egyesült Államokra, míg az Amerikai Egyesült Államoknak is szüksége van az Európai Unió barátságára, mert a terrorizmust csak közös együttműködéssel előzhetjük meg. 

Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ismét egy teljes mértékben demokratikus országgá váljunk, és mint korábban, ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk. Ez az ígéretünk Önöknek 2021. szeptember 11-én, Budapesten.

Minden jót kívánunk az Önök nagyszerű országa polgárainak és Önnek személyesen is! 

Őszinte tisztelettel, 

Dobrev Klára 

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

A miniszterelnök is megszólalt

A New York-i terrortámadások után két évtizeddel még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk – ezt Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozta, miután napra pontosan húsz évvel ezelőtt 19 dzsihadista a történelem legnagyobb terrorcsapását végrehajtva 2976 embert ölt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport