Meghalt egy motoros nő a bakonyi halálúton

2021.09.12. 18:42 Módosítva: 2021.09.12. 20:35

Életét vesztette egy 45 éves nő, aki motorjával árokba sodródott a 82-es főúton, Csesznek közelében – közölte a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az útszakaszt, a forgalmat Dudar felé terelik. A rendőrség este közölte, hogy megszűnt az útlezárás az érintett szakaszon.

Hegylakók nevű motoros magazin éppen néhány hete figyelmeztetett, hogy a legveszélyesebb hazai útszakaszok és kereszteződések listáján a bakonyi útszakasz áll az élen. A 82-es út 25-26. kilométerénél volt a legtöbb személyi sérüléssel járó baleset a vizsgált hároméves időszakban. Az eredményt súlyozták a sérültek számával és sérülésük súlyosságával, így jött ki a végeredmény.

A laikusok persze rögtön rávághatják, hogy „megint a renitens motorosok”, hiszen Csesznek és Bajna is a kétkerekűek kedvelt célpontja

– írta a lap, amely szerint azonban nem a vezetőkkel van a gond, hanem az utak vonalvezetésével.  A felmérés tanulságai alapján a Magyar Közút már el is kezdte a munkálatokat: összesen több mint ötven helyen alakítanak át kereszteződéseket, csomópontokat. Tucatnyi helyen közlekedési lámpákat szerelnek fel, másutt pedig felfestésekkel és burkolatprizmákkal hívják fel a figyelmet a veszélyre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport