A veszélyhelyzetről is dönt a héten a parlament

2021.09.20. 07:08

Az Országgyűlés ma kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A napirend előtti felszólalások után a fideszes Vitályos Eszter teheti le képviselői esküjét, aki a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának kinevezett L. Simon Lászlót váltja a kormánypárti padsorokban. A 42 éves, jogász végzettségű Vitályos Eszter 2013 óta foglalkozik uniós ügyekkel, jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Kapcsolódó

Megvan L. Simon László utódja

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára veszi át a helyét.

Ezt követően interpellációk és azonnali kérdések hangoznak el egy-egy órában, a kérdésekre pedig további 30 perc áll rendelkezésre.  

Kedd reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd határozathozatalokat tartanak, írta az MTI. Akkor várható döntés Ander Balázs (Jobbik) két, valamint Stummer János (Jobbik) és Simonka György (Fidesz) egy-egy mentelmi ügyéről. A szavazások után három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról is.

Orbán Viktor azt a hagyományos pénteki rádióinterjújában már bejelentette, hogy a rendkívüli jogrendet az év végéig meghosszabbítják.