Így néz ki a DK tervezett panelprogramja

2021.09.23. 13:58

Amennyiben 2022-ben a Demokratikus Koalíció (DK) alakíthat kormányt, akkor a párt újraindítja a panelprogramot, amit a régebbi építésű társasházakra is kiterjeszt majd, a kötelező önrészt pedig az állam fogja fizetni. Erről Dobrev Klára, a párt miniszterelnök -jelöltje beszélt egy csütörtöki online sajtótájékoztatón – adta hírül az MTI. 

A politikus azt is elmondta, hogy 2010 előtt rengeteg panelház újult meg szinte teljes egészében. Hozzátette, hogy ezt uniós pénzből finanszírozták, de a kormány sok évvel ezelőtt leállította a panelprogramot. 

Az eseményen a DK ellenzéki előválasztáson induló ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje, Manhelter Dániel azt mondta: több millió család él különböző típusú társasházakban, így panelekben vagy régi építésű házakban, lakóparkokban. 

Ezeknek az épületeknek időnként mindegyike korszerűsítésre szorul, és nem mindegy, hogy a felújítás milyen minőségű. Ahogy az sem, hogy mit tud ebből finanszírozni egy-egy lakóközösség, mivel a magyar családok egyre nehezebb körülmények közt kénytelenek élni – fogalmazott Manhelter Dániel.