A Momentum szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t, a szocialisták feljelentést tesznek

2021.09.27. 18:03 Módosítva: 2021.09.27. 18:08

Bodrozsán Alexandra, a Momentum előválasztási jelöltje, akit a DK is támogat Bács-Kiskun megye 2. választókerületében, szavazatvásárlással vádolja MSZP-s riválisát, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd bizalmát is élvező Király Józsefet.

A momentumos képviselőjelölt azt állítja, hogy szombaton a kecskeméti Szabadság téren a szavazás tisztaságát biztosító delegáltak jelezték, hogy tömegével érkeznek egy közvetítő által odautaztatott szavazók a sátrakhoz, amit a helyszínen ő is tapasztalt.

De az igazi probléma csak ezután jött: a szavazókat a fülem hallatára igyekeztek tisztességtelenül rábírni, hogy szavazatukkal előválasztási ellenfelemet, az MSZP-s Király Józsefet és Karácsony Gergelyt támogassák. Az előválasztáson való részvételükért cserébe kétezer és négyezer forint körüli összegeket ajánlottak fel a részükre!

Bodrozsán Alexandra szerint az esetről több felvétel is készült, amelyeket eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz, azt kérve, hogy ellenfelét tiltsák el a további jogsértéstől és léptessék vissza a jelöltségtől.

MSZP: Büntetőfeljelentést teszünk

A szocialisták közleményben reagáltak a vádakra:

Király József mindenben tartja magát az etikai kódexben foglaltakhoz, annak alapelveit tiszteletben tartja és azt semmilyen magatartásával nem sértette meg. Király József nem vásárolt szavazatot és nem buzdított erre senkit. Aki ilyet terjeszt, bűncselekményt követ el, ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszünk.

Az MSZP azt is hozzáteszi, hogy az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amelynek során nincs helye a lejáratókampányoknak.