Merkel csalódott, Tóth Csaba besokallt, Várkonyi Andrea posztolt

IMG 7653
2021.09.27. 20:25
Reggel a német választások hivatalos végeredményét elemezgette a világ, amelyet a visszafogottabb vélemények is Merkel pártjának történelmi vereségeként értékeltek. Ott voltunk a Bocus D’Or döntőjén Lyonban, tudósítottunk Tóth Csaba búcsújáról és belelapoztunk Várkonyai Andrea esküvői albumába. Ezek voltak az Index legfontosabb hírei hétfőn.

A CDU történelmi vereségeként értékelik a német választások végeredményét, Angela Merkel uniópárti szövetsége a második helyet szerezte meg a szociáldemokraták mögött 24,1 százalékkal. Megnéztük, mihez kezd nyugdíjasként a kancellár, Prőhle Gergely pedig az Indexnek elemezte a voksolást.

Tóth Csabának viszont már nem kell izgulnia az előválasztás végeredménye miatt: a sokak által támadott MSZP-s képviselő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elege van, visszalép. A képviselő árulásról, politikai mocsárról és fenyegetésről is beszélt, Hadházy Ákos pedig azzal nyugtázta a történteket, hogy az ellenzék a saját oldalán sem tűri el a visszaéléseket. Bővebben itt!

Megrázó történetről számolt be lapunknak egy neve elhallgatását kérő egészségügyi dolgozó. Elmondása szerint a koronavírus-járvány alatt a Covid-szülészeteken olyan kevés volt a nőgyógyász, hogy sokszor az altatóorvosoknak is szerepet kellett vállalniuk egy-egy császármetszésben. További részletek cikkünkben.

Elkísértük a magyar csapatot Lyonba, a Bocus D’Or döntőjére, amelynek eseményeiről percről percre beszámoltunk. Kulisszatitkok, exkluzív információk, szakértők és ételek minden mennyiségben – Holnap is folytatjuk, elemzésekkel, értékelésekkel és érdekességekkel jelentkezünk Lyonból, keresse itt a részleteket!

Mészáros Lőrinc lakodalmi menüjét is részletesen bemutattuk, de az igazi meglepetést Várkonyi Andrea okozta, aki bónuszként kiposztolta az esküvői fotókat is. A képeket itt nézheti meg.

NAPI.HU: Hatalmas a verseny a bankok között a munkaerőpiacon. A hitelintézetek folyamatosan lesik, mekkora béremelés van a konkurenciánál, egyes területeken ugyanis nagyon nehéz megtalálni a szakembereket, főleg az informatikusokra nagy a kereslet. Hogy mekkora fizetésemelés volt idén a bankoknál, az kiderül a Napi.hu cikkéből.

DÍVÁNY: Angolul catcallingnak nevezik azt a jelenséget, amikor vadidegen férfiak szexuális megjegyzéseket tesznek, odakiabálnak vagy füttyögnek a nők után az utcán. Sokan úgy vélik, ők csak a hódolatukat fejezik ki, tanulmányok azonban rávilágítottak, milyen negatívan hat ez a nőkre. A témáról bővebben a Dívány cikkében olvashat.

FEMINA: A nem múló torokfájás mögött változatos okok állhatnak, hogy melyek ezek, azokról egy füll-orr-gégész szakorvos beszél. A Femina.hu összeállításából megtudhatja, mi okozza az elhúzódó panaszokat.