Mire készül ma Márki-Zay Péter?

2021.10.03. 09:05 Módosítva: 2021.10.03. 09:05

Vasárnap délután 3 órától tart gyűlést a budapesti Fővám téren Márki-Zay Péter. Az ellenzéki előválasztás első fordulójában harmadik helyen végző hódmezővásárhelyi polgármester a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben „kormányváltó gyűlésnek” nevezi az eseményt. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az  ellenzéki előválasztás első fordulója után a miniszterelnök-jelöltségért folytatott verseny harmadik és második helyén álló Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely egyeztetett a lehetséges együttműködésről, miután a legtöbb szavazatot Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció jelöltje kapta.

Márki-Zay Péter egy Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként mennek tovább a második fordulóba a főpolgármesterrel, de arról még nem állapodtak meg, melyikük melyik pozíciót kapná .  

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint egy hármas verseny esetén „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Dobrev Klára lehet a közös miniszterelnök-jelölt, viszont neki van a legkisebb esélye arra, hogy legyőzze Orbán Viktort 2022-ben a választásokon.