Fekete-Győr András: Karácsony Gergely a haza érdekében hozott fontos döntést

2021.10.08. 13:12
A Momentum elnöke reagált arra, hogy Karácsony Gergely péntek délelőtt bejelentette, visszalép az előválasztás második fordulójától, és Márki-Zay Pétert támogatja a továbbiakban.

Karácsony Gergely ma egy nehéz, de fontos döntést hozott meg a haza érdekében azzal, hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára. Köszönöm a kormányváltást és korszakváltást akaró ellenzéki választók, így az új politikai generáció nevében is

– fogalmazott Fekete-Győr András a közösségi oldalán.

A Momentum elnöke reméli, Karácsony Gergely is tudja, óriási szükség van rá az Orbán-rendszer elleni harcban és azt követően „az új, szabad, európai Magyarország felépítésében”.

Az ellenzéki politikus szerint most az az ellenzék feladata, hogy minél több változást akaró magyart győzzenek meg arról, hogy vegyen részt az előválasztás második fordulójában, és szavazzon Márki-Zay Péterre.

A Momentum csütörtökön jelentette be, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják. Karácsony Gergely és a hódmezővásárhelyi polgármester pénteki sajtótájékoztatójáról ITT írtunk.

A DK bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zay Pétert, mert azt állította, hogy „aki Dobrev Klárára szavaz, az Orbán Viktorra szavaz”. Az ellenzéki  párt szerint a hódmezővásárhelyi polgármester ezzel több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, akik az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztak.

Az eddig Karácsony Gergelyt támogató LMP közölte, egyik miniszterelnök-jelöltet sem tudják támogatni a második fordulóban.

Orbán Viktor miniszterelnök a két polgármester bejelentését követő percekben reagált a közösségi oldalán. Egy fotót osztott meg Karácson Gergelyről, amelyen Budapest főpolgármestere még azt hirdette, hogy legyőzi a miniszterelnököt. A képet áthúzva, és „elmarad” felirattal posztolta a kormányfő, röviden pedig annyit írt hozzá: „Pech”.