Ujhelyi István: Közel 80 ezren szavaztak az előválasztáson vasárnap

2021.10.10. 22:47

Közel 80 ezer ember vett részt az ellenzéki előválasztás második fordulójának első napján – számolt be a Facebookon Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő. Hivatalos adatok csak hétfőn várhatók a mai részvételről.

Fantasztikus eredmény! Csak így tovább! Hajrá korszakváltás!

– írta a képviselő a Breaking news! felhívással kezdődő, a magyar és az EU-zászló emojikkal záruló bejegyzésében.

Vasárnap reggel kezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol a még két versenyben maradt miniszterelnök-jelöltre, a DK-s Dobrev Klárára és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterre adhatják le voksaikat a választók.

Az Előválasztás 2021 oldal napközben arról számolt be, hogy különböző célpontokkal, több hullámban újra megcélozták ismeretlenek az előválasztás informatikai rendszerét. Az Indexnek vasárnap délután Hajdú Gergely, az aHang kampányigazgatója, az előválasztás civil kontrolljáért felelős munkatársa azt mondta:

meglátásuk szerint a támadás kicsit lelassította a rendszert, de leállítani nem tudta, a veszély pedig később teljesen elhárult.

A rossz idő ellenére nagyon magas az aktivitás az előválasztáson online és offline módon egyaránt – számolt be Hajdú Gergely. Mikor az interjú készült, például éppen ezren álltak sorban a netes szavazásnál. A szervezők elégedettek lennének, ha a második előválasztási forduló legalább ötszázezer szavazót megmozdítana, különösen azok után, hogy az első fordulót követően, amely 663 ezer szavazót vonzott, a második előválasztási kör két nappal rövidebb.

Vasárnap reggel az Index is elindította saját szavazását, ahol a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre lehet voksolni.