Választás az országban, szavazás az Indexen

IMG 7653
2021.10.10. 22:00
Elkezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója – az országban és az Indexen is.

Az előválasztás végső körének első napján videóriporttal jelentkezett az Index. Ellenzéki szavazókat kérdeztünk szempontjaikról, benyomásaikról, preferenciáikról. Megszólaltattuk az aHang civil platform kampányigazgatóját is, e szervezet felel az előválasztás informatikai lebonyolításáért. Hogy történt-e ismét terheléses támadás, azt itt tudhatja meg.  

Mindeközben Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt megtartotta kampánynyitóját Budapesten, amelyről szintén részletes összefoglalóval jelentkeztünk. Az eseményen felszólalt a nemrég visszalépett Karácsony Gergely is. Hogy mit mondtak ők ketten a választás tétjéről és a kormányzati tervekről, azt ebben a cikkben olvashatja el. 

Deutsch tamás valóságolvasata, mint általában, most is egyedi, volt néhány keresetlen szava a hódmezővásárhelyi polgármesterről ma.  

Szintén az előválasztási folyamathoz kapcsolódik a nap belpolitikai bombahíre: Fekete-Győr András távozása a Momentum éléről. Döntésének előzményeiről és körülményeiről itt írtunk. 

Ám ami a legfontosabb talán: az Index olvasóit arra kértük, hogy válasszanak Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között, hogy ti. melyiküket tartanák inkább alkalmasnak a kormányfői pozícióra. Házi szavazásunk aktuális állása megtekinthető ezen a linken.  

A Leporolt akták blogban egy dermesztő történetet elevenített ma fel a szerző az ötvenes évekből, egy lelketlen sorozatgyilkosét, akinek első áldozata csupán ötéves volt. 

Puzsér Róbert véleménycikke a kortárs demokráciafelfogás természetrajzáról hasonlóan felkavaróra sikerült, de persze egészen másként. 

Dívány

Menő vagy ciki-e ma Madonna

Femina

Technikák kezdődő tüdőgyulladás ellen.

Az én kutyám

Miért pihen a kutya szívesen a gazdin?