Márki-Zay Péter: A vallásom tiltja, hogy hazugsághoz adjam a nevem

2021.10.11. 18:50

Dobrev Klára jogosan úgy értelmezheti, hogy lehazaárulóztam azokat az embereket, akik Karácsony Gergelyre szavaztak az első fordulóban, de a másodikban már nem. „Mélyen szégyellem magam, hogy egy ilyen rossz asszociációra adtam okot” − mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje Szombathely főterén.

A kormányfőjelölt közölte: nem akar magyarázkodni az ATV-nek adott nyilatkozata miatt, egyszerűen rosszul fogalmazott, fáradt volt, és sajnálja a történteket. Ugyanakkor hozzátette, hogy a felmérések szerint „ha most én indulnék Orbán ellen, hét százalékkal legyőznénk a Fideszt”. Sajnos Dobrev Klára jelöltségével veszítenénk − emelte ki Márki-Zay Péter.

Mint mondta, számukra egyértelmű, hogy nem fogja Dobrev Klára legyőzni Orbán Viktort 2022-ben, de a DK szavazói másképp gondolják. Vannak, akik nem osztják ezt a meggyőződést, az ő támogatásukat szeretné megköszönni − tette hozzá a politikus.

A jobb- és a baloldalnak is olyan jelöltre van szüksége, aki egyesíteni tudja a két oldalt, ahogyan azt Karácsony Gergely és én megtettük. Köztünk ez nem vita volt, munka volt

− fogalmazott Marki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt kitért arra is, hogy a DK rendezvényein olyan politikusok szólalnak fel, akik Dobrev Klára helyett gyalázzák őt.

Hiszek abban, hogy ennyi megosztottság után szeretetre van szükség az országban 

− emelte ki a politikus. Felidézte: szombaton felhívta Dobrev Klárát, hogy közösen adjanak ki egy nyilatkozatot, ami szeretetre és békességre inti a szavazókat. A DK jelöltje ezt jó ötletnek tartotta, azonban egy mondat miatt mégis kihátrált, mivel a közleménybe bele akarta foglalni, hogy neki is ugyanakkora esélye van legyőzni Orbán Viktort 2022-ben, mint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjének.

A vallásom tiltja, hogy hazugsághoz adjam a nevemet

− kommentálta az elmondottakat Márki-Zay Péter. Hozzátette:

Ne aljassággal próbáljuk legyőzni a Fideszt, mert abban verhetetlen.