Márki-Zay Péter nyilvánosságra hozta a Dobrev Klárával váltott SMS-eket

image 6483441 (5)
2021.10.14. 22:00

Megosztotta Dobrev Klárával váltott SMS-eit Márki-Zay Péter, amikben az általuk említett közös nyilatkozatról beszélt a két kormányfőjelölt. Az RTL Klub Híradója szerint a nyilatkozat szövegét a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje írta, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) jelöltje pedig nem húzott ki belőle egy mondatot sem, csak javított.

Vitáink, a bennünket támogatók, követők közti, nem egyszer harcias, esetenként nem megalapozott megjegyzések a kampány hevében csaknem természetesek

− állt a meg nem jelent közleményben. Márki-Zay Péter nem húzott ki mondatokat a nyilatkozatból, hozzátette azonban, hogy

meggyőződésünk, hogy bármelyikünk is legyen az előválasztás győztese, őt fogjuk mi is támogatni.

Az MMM jelöltje egy mondatot arról is beleírt, hogy felszólítanak mindenkit az egymás iránti szeretetre és elfogadásra. Ezen túl Márki-Zay Péter átírt egy mondatot, ami az Orbán Viktorral szembeni esélyekről szólt. Dobrev Klára ugyanis azt szerette volna, ha úgy jelenik meg a közleményben, hogy egyforma esélyük van a kormányváltásra 2022-ben. Márki-Zay Péter azonban a friss közvélemény-kutatásokra hivatkozva hazugságnak tartotta ezt a kijelentést.

− Nekem ez így nem elég, Péter. Ez felhatalmazás mindenkinek a további sárdobálásra. Sajnálom, akkor ez nem tud közös lenni.

− Módosítsuk, hogyan?

− állt a következő üzenetekben, Márki-Zay Péter azonban azóta sem kapott választ az SMS-re. Dobrev Klára elmondta, hogy nem a szöveg, hanem a köztük történt rágalmak és vádaskodások miatt nem jött létre a közös nyilatkozat.

A DK miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, hogy a Márki-Zay Péter által említett Popovics Judit, akit állítólag megzsarolt a DK, nem miattuk nem indulhatott az előválasztáson, hanem a hat ellenzéki párt szavazott így. Hozzátette: sem az MMM aspiránsának, sem pedig Popovics Juditnak nincs bizonyítéka arra, hogy megzsarolta volna őket a DK.

A DK büntetőfeljelentést tesz Popovics Judit ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt.

(Borítókép: Dobrev Klára és Márki-Zay Péter 2021. október 13-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)