Fekete-Győr András nem zárja ki, hogy egyszer még lesz miniszterelnök-jelölt

2021.10.16. 14:24

Szívesen befejezte volna pártelnöki mandátumát Fekete-Győr András, de a mostani helyzet új lehetőségeket ad számára. Ha felkérnék, vállalna kormányzati pozíciót, de azért nem mindent, mert nem árt önkritikusnak lenni – ezt a Jelennek adott interjúban fejtette ki a Momentum volt elnöke.

A politikus beszélt az előválasztási eredményének fényében saját magával szemben indított bizalmi szavazásról, s elmondta, volt egy belső vita az eredmény értékelésével kapcsolatban, de úgy gondolta, hogy ilyenkor az a tisztességes hozzáállás, hogy a párt első embere felajánlja a lemondását a bizalmi szavazás formájában. Mint fogalmazott, a közösség nem szereti a következmények nélküliséget, és szerinte ez így van jól, örül, hogy van rotáció a párt vezetésében. Mindazonáltal úgy értékelt, hogy elnöksége alatt komoly sikereket ért el a párt, hiszen mára megközelítőleg félmillió szavazójuk van, s ebben a kampányban pedig ő volt a Momentum fő arca. 

Mint mondta, az előválasztás megmozgatta az országot, s úgy vélekedett, ezzel a Fidesz is tisztában van. A voksolás második fordulójára vonatkozóan úgy fogalmazott, „Rogán Antal hülyét fog kapni”, amikor megtudja, hogy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék közös kormányfőjelöltje. Arra az esetre, ha mégis Dobrev Klára kerülne ki győztesként, azt mondta, folytatják a korábban elkezdett stratégiát.

Felmerült a kérdés, hogy bevállalna-e még egy miniszterelnök-jelölti kampányt a jövőben. Erre úgy válaszolt, hogy szerinte el tud jönni az a pillanat, amikor parlamenti és adott esetben kormányzati tapasztalat birtokában azt tudja majd mondani, hogy megérkezett, megtanulta, amit meg kellett. 

Semmit sem szabad kizárni

 – fogalmazott.