Leszámolásról és sötét korszakról beszéltek a pécsi közgyűlésben

2021.10.19. 18:31

Heves vitákat hozott a keddi önkormányzati képviselő-testületi ülés Pécsen. Egy előterjesztés szerint az ügyrendi bizottságból visszahívták Pokorádi Gábor momentumos képviselőt, akinek a helyére a jobboldalinak mondott, de az ellenzéki pártokkal együttműködő Horváth Tamást delegálják. A városfejlesztési bizottság elnöki posztján is változás történt, a szintén momentumos Topán Lászlót az LMP-s Kóbor József váltotta.

A Baranya megyei hírportál tudósítása szerint a Fidesz pécsi frakcióvezetője, Csizmadia Péter is több kérdésben várt válaszokat Péterffy Attila polgármestertől. A politikus többek között arra volt kíváncsi, hogy a városi cégvezetőknek valóban meg lett-e tiltva, hogy tájékoztassák a sajtót. 

Emellett „leszámolásról” beszélt, ugyanis szerinte az önkormányzat az érdekeinek megfelelően módosítja a szervezeti és működési szabályzatot. 

Két éve egymás hátba szúrása, fenyegetése, zsarolása zajlik, ha ez nem működik, akkor pedig ilyen módosítást alkalmaznak. Ez az önök belügye, és önmagában akár még szórakoztató is lenne, de közben meg ennek a város issza meg a kárát. Lassan már senki nem akar velük dolgozni, áldatlan állapotok uralkodnak a köztereken

– mondta Csizmadia Péter. 

Péterffy Attila kérdésre adott válaszára a momentumos Topán László is reagált, aki azt is megkérdezte:

A pécsi választók tényleg arra adtak-e neki felhatalmazást 2019-es megválasztásakor, hogy ilyen súlyos ügyekben előzetes egyeztetés nélkül, pótlólagos előterjesztések alapján döntsenek?

Hozzátette: az ilyen hatalomtechnikai ügyek a választási szövetség megsértését jelentik, egyúttal érdemi válaszadásra kérte az illetékeseket az általuk feltett kérdésekre. 

Bognár Szilvia volt alpolgármester, egyben DK-s képviselő azt mondta: az elmúlt két évnek a szabadságfaktorról kellett volna szólnia, de ezt inkább lebontják, amivel függőségi helyzeteket hoztak létre.

Szerinte egyes képviselőknek egzisztenciális problémáik vannak, másoknak hatalomvágyuk van, ők sosem fognak olyan döntéseket hozni, amelyek a képviselői szabadságfaktort jelentik.

Aki a parlamentben 133 bátor ember döntési mechanizmusát emlegeti, az nézze meg 14-15 pécsi bátor ember döntési mechanizmusát

– emelte ki Bognár Szilvia, aki azt javasolta a várost vezető koalíciónak, hogy cserélje le a Pécs Jövője elnevezést Pécs Múltjára, mert ezek a módszerek „az ország legsötétebb időszakát idézik”.