Karácsony Gergely elmondta, mivel fenyegette a DK

image 6483441 (1)
2021.10.21. 13:21
A főpolgármester közlése szerint nem olyan SMS-ek vannak a telefonjában elmentve, amelyekkel el lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni, de most is „nagyon kemény üzengetések mennek”.

– A DK vérmérséklete más, mint az összes többi párté. Én ezeket beáraztam. Azokból a fenyegetésekből, amiket az ember mindig megkap, még soha nem lett semmi.

– De mi, például hogy nem lesz többet főpolgármester?

– Hát például. Igen.

Ez a párbeszéd zajlott le a Jelen című lap videoblogjában, amikor Karácsony Gergely főpolgármester arra a kérdésre válaszolt, miként kell elképzelni az általa többször említett DK-s zsarolási kísérleteket. Nem piszlicsáré előterjesztések leszavazására kell gondolni a Fővárosi Közgyűlésben, hanem arra, hogy felrobbantják az egészet, azaz az ellenzéki együttműködést. 

Karácsonyt elmondása szerint politikai pályafutása alatt már többször próbálták megzsarolni, sőt azzal is fenyegették, hogy „tudom, hová jár a gyereked óvodába”, ő azonban ezeken már túl van, nem veszi komolyan.

Nem olyan SMS-ek vannak a főpolgármester telefonján, amelyekkel el lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni, ő nem is küld ilyeneket, mert nem tartja helyes eszköznek, ezzel együtt „nagyon kemény üzengetések mennek most is”. (Gyurcsány Ferenc egyébként felhatalmazta arra, hogy hozza nyilvánosságra a korábban említett zsaroló SMS-eket, ám Karácsony nem élt a felkínált lehetőséggel, inkább fenyegetőzésnek nevezte azokat.)

A konkrétumokról szólva azt mondta az interjúban, hogy bár az előválasztás második fordulója előtt nagyon sok polgármester állt ki Dobrev Klára mellett, ismerve a saját kerületükben lévő közgyűlési helyzetet, végül nem Dobrev Klárára szavaztak.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2021. október 10-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)