Cser-Palkovics András nem írja elő a munkavállalóknak a védőoltást

2021.10.29. 18:08

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a munkáltató előírhatja a munkavállalók számára a koronavírus elleni védőoltást. A polgármesteri hivatalok dolgozói esetében a döntés a polgármesteré.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester Facebook-posztjában hangsúlyozza, hogy az oltás működik, ő maga a következő hetekben már a harmadik vakcinát fogja megkapni.

Minden szempontot figyelembe véve most azonban úgy döntöttem, hogy egyelőre nem írom elő a polgármesteri hivatal dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltás beadatását. A közszolgáltatások biztonságos működtetését is figyelembe véve a város cégeinek vezetőivel is abban állapodtunk meg a mai egyeztetésünkön, hogy a járványhelyzet jelenlegi szakaszában egyik önkormányzati cég sem teszi kötelezővé, de továbbra is ajánlja a védőoltás beadatását munkavállalóink részére.

A kormánypárti városvezető két érvvel indokolta döntését:

  • Az országos átlagnál magasabb, 87 százalékos a beoltottak aránya a polgármesteri hivatal dolgozóinak körében.
  • A meggyőzést és az értelmes párbeszédet többre tartja, mint a kényszerítő intézkedést.

Az önkormányzati intézmények, például bölcsődék, óvodák, szociális és kulturális intézmények vezetőivel kedden fog egyeztetni a kérdésről.

Az előírható oltásról korábbi cikkünkben kérdeztük Schmidt Jenőt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökét, aki egyben Tab polgármestere, valamint Gémesi György gödöllői városvezetőt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökét.