Felmondták a bérleti szerződést, de Dúró Dóra nem akarja visszaadni józsefvárosi irodáját

2021.11.02. 21:51

Korábban beszámoltunk róla, hogy a józsefvárosi önkormányzat felmondta a Mi Hazánk Mozgalom irodájának bérleti szerződését, miután a párt egy „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakátot helyezett ki az épületre. A Mi Hazánk a helyiséget az önkormányzattól bérelte.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő Facebookon jelentette be, hogy megtagadta képviselői irodája átadását. Ahogy posztjában fogalmaz,

bár a Fidesz és a szivárványkoalíció együtt hivatali visszaéléssel megszavazta a Mi Hazánk központi irodájának elvételét Józsefvárosban egy nekik nem tetsző plakát miatt, az október 31-ével történő átadást megtagadtam, mivel semmilyen jogsértést nem követtünk el a képviselői helyiségem használata során, ezért a feljelentések ellenére sem indult nyomozás, pusztán az iroda - felheccelt cigányok által történt - megrongálása miatt. Hogy a magyarság kisebbség lesz-e saját hazájában, az legitim kérdés, ezért a nagykoalíció által betiltani próbált plakát képét immár 800 ezer szórólapon terjesztjük.

A képviselő szerint a bérleti szerződés tulajdonos általi felmondására a politikai véleményszabadsághoz való jogát súlyosan korlátozó okból került sor, a jogellenességre pedig nem lehet jogot alapítani.

Ezért a bérleményt a továbbiakban jogcím nélküli birtokosként vagyok kénytelen használni, továbbra is fizetve a bérleti díj havi összegét.

Dúró Dóra csak akkor hajlandó átadni az irodát, ha az illetékes bíróság birtokvédelmi perben hozott, jogerős és végrehajtható ítélettel kötelezi arra.