Többször megszegte a kijárási korlátozást, jogerősen elítélték

2021.11.11. 17:41

Jogerősen másfél éves börtönbüntetést szabott ki a Zalaegerszegi Járásbíróság arra a férfira, aki tavaly áprilisban sorozatosan megszegte a járványügyi szabályokat, lopáson is érték, de mindannyiszor a testvérei adatait adta meg a sajátjaként – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott tavaly áprilisban háromszor szegte meg a kijárási korlátozásról szóló rendeletet – kétszer indok nélkül hagyta el a lakóhelyét, egyszer pedig nem tartott be a másfél méteres távolságot –, amiért összesen kilencvenezer forint helyszíni bírságot kapott. Az utóbbi esetben nem fogadta el a helyszíni bírságot, ezért a rendőrök feljelentést tettek ellene, de további harmincezer forint bírsággal is sújtották, amikor egy benzinkút üzletéből péksüteményt próbált lopni.

A vádlottnál egyik esetben sem voltak személyazonosításra alkalmas okmányok, az adatait bemondás alapján rögzítették.

Egy rendőrségi kihallgatáson derült csak ki, hogy a férfi minden esetben a testvére adatait adta meg, az ő nevében írta alá a dokumentumokat.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat büntetőügyben elkövetett hamis vád, négyrendbeli, szabálysértésre vonatkozó hamis vád, továbbá ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélte másfél év börtönbüntetésre a csütörtökön tartott előkészítő ülésen. Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

(via MTI)