Simicska Lajostól is elfogadna pénzt Márki-Zay Péter

2021.11.13. 14:59

Számolunk azzal, hogy ha csak 3-4 fős különbség lenne az ellenzék és a Fidesz között, akkor őket Orbán Viktor meg tudja venni, nyilatkozta a Jelennek Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás nyertese.

Hozzátette:

Valóban van ellenzékváltó hangulat, de nem lehet elvitatni, hogy a 2010 előtti ellenzéknek is nagy a támogatottsága, tehát csak együtt érhetünk el sikert.

A választást csak nagy részvétellel lehet megnyerni, így el kell menniük szavazni azoknak is, akik egyetértenek a 2010 előtti időszakkal, és azoknak is, akik nem. Ez a választás nem Gyurcsány Ferencről szól, hanem arról, hogy Fidesz vagy nem Fidesz. Meg kell érteni, hogy az ellenségem ellensége a barátom, mondta el a politikus a Jelen szerdán megjelent számában közölt interjúban. 

Márki-Zay azt sem zárta ki, hogy az ellenzéknek kétharmados támogatottsága lesz az országgyűlésben. És hogy ezt hogyan lehetne elérni?

Nagyon sok munka, nagyon komoly kampány. Azt a felvilágosító munkát, amit az ellenzék eddig megspórolt, el kell végeznünk.

A politikus szerint a közös lista elején egyértelműen az öt pártelnöknek kell majd állnia.

A koronavírusról a jelölt úgy nyilatkozott, hogy

már rég szigorítani kellett volna. A második hullám idején felelőtlenség volt nemzetközi futballmeccseket tartani, most is felelőtlenség volt a Vadászati Világkiállítás megrendezése.

Arra kérdésre, hogy Simicska Lajostól is elfogadna-e pénzt, azt válaszolta:

Őszintén szólva, könnyen lehet. Egyvalami ugyanis függetlenként tart engem, az, hogy én bár támogatást bárkitől elfogadok, de senkinek nem ígérek semmit cserébe.