Felmentették a zagyvarékasi gyilkosság vádlottját

2021.11.30. 16:31

A Szolnoki Törvényszék kedden bizonyítottság hiányában felmentette azt a férfit, aki a vád szerint még 2018. július 1-jén több késszúrással ölt meg egy idős asszonyt zagyvarékasi otthonában. A mostani ítélet nem jogerős – tájékoztatta az MTI-t a bíróság.

A bíróság felmentette a férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés vádja alól, és a szabadlábra helyezését is elrendelte.

A törvényszék a döntést azzal indokolta, hogy csak közvetett bizonyítékok álltak rendelkezésre, melyek alapján nem volt megállapítható, hogy a vádlott követte el a bűncselekményt. Nem volt kizárható, hogy azt egy eddig nem azonosított, ismeretlen személy tette.

A vádlott sem a nyomozás során, sem a bíróság előtt nem tett vallomást, de észrevételeiben mindvégig következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség azonban megalapozatlanságra hivatkozva, a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport