Eldőlt, Sára Botond lesz a Fidesz képviselőjelöltje Józsefvárosban

2021.12.08. 11:10
Hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltnek választották a józsefvárosi és ferencvárosi Fidesz-szervezetek Sára Botondot. „Köszönöm a megtisztelő bizalmat!” – közölte a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott.

„Ahogy eddig, úgy a jövőben is minden erőmmel a két kerületben élőkért fogok dolgozni. Közösen meg fogjuk védeni országunk és gyermekeink biztonságát, és minden eddig elért eredményt, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!” – fogalmazott Sára Botond a Facebook-oldalán.

Tavaly szeptemberben már megírtuk az Indexen, hogy Kocsis Máté nem indul egyéniben a 2022-es parlamenti választásokon, helyette Sára Botond lehet a képviselőjelölt Budapest 6-os számú országgyűlési egyéni választókerületében. Az OEVK székhelye Budapest VIII. kerülete. A választókerülethez a VIII. kerület (Józsefváros) és a IX. kerület (Ferencváros) egyes részei tartoznak.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője már tavaly szeptemberben megerősítette, hogy nem méretteti meg magát egyéniben a jövő évi parlamenti választáson.

Sára Botond 2018-ban váltotta a VIII. kerület élén polgármesterként Kocsis Mátét, a 2019-es októberi önkormányzati választáson azonban alulmaradt Pikó Andrással szemben. Tavaly januárban Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára őt nevezte ki a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottá.

A szeptemberi ellenzéki előválasztáson a Mérce volt alapító-főszerkesztője, Jámbor András nyert Budapest 6-os számú választókerületében, és most már az is megvan, hogy Sára Botonddal küzdhetnek meg 2022-ben.

Sajnálom, hogy nem Kocsis Mátét verhetem majd meg ezen a választáson. Mindenesetre nem lefutott a meccs, mi mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük helyben és országosan is a választást, elkergessük a Fideszt, és egy szolidárisabb, igazságosabb társadalmat építsünk

– reagált Jámbor András a Facebook-oldalán Sára Botond indulásának hírére.

A 2018-as választásokon Kocsis Máté 18 818 szavazattal nyerte meg a választást a választókerületben. A DK-s Ara-Kovács Attila 14 947, a jobbikos Dúró Dóra 6001, az LMP-s Jakabfy Tamás 2582, az Együtt jelöltjeként Baranyi Krisztina 1454 (2019-ben polgármesternek választották Ferencvárosban), a momentumos Cseh Katalin 1190 szavazatot szerzett.